juridisch advies

Gratis juridisch eerstelijnsadvies in Limburg

Wie twijfelt aan zijn of haar rechten of plichten in een dispuut, of op zoek is naar praktische inlichtingen of juridische informatie, heeft recht op gratis eerstelijnsadvies van een advocaat. Dat kan in 17 plaatsen in Limburg bij adressen en tijdstippen die op deze website in een lijst staan.


Bij die plaatsen kan je op die tijdstippen terecht bij een advocaat voor een oriënterend gesprek of een eerste juridisch advies. Deze consultatie is kosteloos en ook voor het advies dat je krijgt hoeft je niets te betalen, ongeacht jouw inkomen. Ook minderjarigen kunnen van deze advocaten advies krijgen.

De problemen of vragen waarmee je zit kunnen met veel dingen te maken hebben, gaande van werkloosheid, politie, ontslag, huwelijksproblemen, een factuur die je niet kan betalen,.. . Voor een aantal basisvragen hierover zal een advocaat je verder kunnen helpen. Dit eerstelijnsadvies wordt georganiseerd via de Commissie Juridische Bijstand Limburg. Advocaat Kristof Hermans, die lid is van deze commissie, informeerde ons over de diensten en zitdagen die mogelijk zijn door deze commissie.

Meer over wat je kan verwachten van dit eerstelijnsadvies kan je lezen in deze documenten:
Documenten (PDF)
Om PDF-documenten te kunnen lezen, heeft u de Adobe® Acrobat® Reader nodig op uw computer. Deze kan u gratis downloaden van de website van Adobe: www.adobe.be
� 2010 - 2018 CMGJ vzw | Trichterweg 6 - 3600 Genk