Theater Verlichting Thebe

Thebe toont jong theatertalent met ‘Verlichting’

theater thebe verlichting.pngDe jeugdwelzijnswerking Thebe nodigt iedereen uit voor de theatervoorstelling ‘Verlichting’ die plaatsvindt op vrijdag 23 december in de C-MINE in Genk. ‘Verlichting’ is een theaterstuk geregisseerd door Gökhan Kizilbuga in samenwerking met de jeugdwelzijnswerking Thebe.

“De voorstelling bestaat voornamelijk uit beweging en muziek. De keuze voor weinig dialoog is bewust om de inhoud van het theaterstuk over te laten aan de interpretatie van het publiek”, vertelt Thebe-medewerker Alev Duymaz. “De acteurs zijn 15 jongeren van Turkse en Italiaanse afkomst van 16 tot 30 jaar. Ze komen uit Maasmechelen, Genk en Hasselt.”

Alev werkte een jaar aan de voorbereiding met de jongeren en Gökhan. Wekelijks kwamen ze samen om te repeteren. “De jongeren hebben ook workshops gevolgd bij andere regisseurs en theatergroepen om hun horizon te verruimen. Theater is een manier voor de jongeren om hun artistieke expressie aan het bredere publiek te tonen. Via theater laten de jongeren zien over welke talenten ze beschikken en worden eventuele vooroordelen over hen weggewerkt.”

Datum en tijd van de voorstelling: 23 december 2016 om 20.15 uur
Voor tickets en info:  0484 40 71 94 (Gökhan Kızılbuga) of 089 76 35 13 (vzw Thebe)
� 2010 - 2018 CMGJ vzw | Trichterweg 6 - 3600 Genk