Best of Both Worlds

Kennismaken met koken en spel: Best of Both Worlds

Een tijd geleden kondigden we aan dat we gingen starten met het project Best of Both Worlds waarbij we met middelen van Welzijnszorg een vrijetijdsaanbod creëren voor tieners van de opvangcentra voor vluchtelingen in Lanaken en tieners van enkele jeugdbewegingen. Intussen resulteerde de steun van Welzijnszorg in een reeks activiteiten waar tieners van verschillende achtergronden mekaar ontmoeten.


Concreet gaat het om tieners van de opvangcentra Ter Dennen en Molenberg in Lanaken en tieners van Chiro Jooske en KSA Rekem. Tijdens een kookactiviteit op 19 maart was er een eerste kennismaking. Meerdere groepen zorgden voor frieten en vidée als Belgisch gerecht, kabuli palau als Afghaans gerecht en molokhia als Syrisch gerecht. Deze indeling kwam er op vraag van de tieners zelf en het gaf de deelnemers die niet bekend waren met een gerecht een nieuwe culinaire ervaring.

kookactiviteit lanaken gr.jpg

kookactiviteit lanaken gr3.jpg

Op 23 april leerden de groepen mekaar beter kennen tijdens een buitenspel- en sportdag. Ondanks het  frisse weer bleven de tieners graag buiten en bleven ze een speelveld druk bezetten. Telkens waren er ongeveer 40 tieners aanwezig. Als afsluiter van de reeks activiteiten krijgen de tieners deze week een slotfeest.

kookactiviteit lanaken gr2.jpg

Tijdens dit project is er een grote inzet van de jeugddienst in Lanaken en van vrijwilligers van de jeugdbewegingen. Dankzij die inzet en de bereidheid van de opvangcentra om in dit project mee te stappen kan het CMGJ bijdragen aan een vrijetijdsaanbod voor een nieuwe groep jongeren in onze samenleving. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten voor een uitgebreid verslag over dit project.


Welzijnzorg logo vierkant.jpg

Best of Both Worlds is een project dat gefinancierd wordt met steun van Welzijnszorg.


Foto's: CMGJ vzw

� 2010 - 2018 CMGJ vzw | Trichterweg 6 - 3600 Genk