studiedag FUSION TEAMS

Studiedag FUSION TEAMS op 10 december 2015

fusion teams logo_udm.jpg Het CMGJ nodigt alle geïnteresseerden uit voor de studiedag van FUSION TEAMS op 10 december 2015. FUSION TEAMS is een project van Uit De Marge en staat voor een kennismaking met wat personeels- en diversiteitsbeleid in het jeugdwelzijnswerk is en kan worden.

Diversiteit op de werkvloer is (de) troef in deze sector en FUSION TEAMS zet deze in de kijker. Met de steun van het Europees Sociaal Fonds en samen met de partners Kras Jeugdwerk vzw, Thebe Maasmechelen vzw, de Arteveldehogeschool Gent en het CMGJ in Limburg is gewerkt aan een digitale toolbox in de vorm van een website waarin ervaring en deskundigheid, nieuwe methodieken voor de praktijk, kaders voor een beleid én persoonlijke verhalen verzameld zijn. Op 10 december 2015 stellen we de website aan u voor en is er de mogelijkheid om deze te toetsen aan uw eigen ervaring, vraag en praktijk.

Bij de digitale toolbox concretiseren we aan de hand van voorbeelden een aantal thema’s zoals: ‘visie’, ‘instroom’, ‘coaching’, ‘doorstroom’ en ‘teamwerk’.

Op 10 december gaat het om deze vragen: Waarom diversiteit? Waarom diversiteit op de werkvloer? En meer: hoe realiseer je dat in het beleid en de praktijk van de concrete werkvloer? Wie is de ‘ideale jongerenwerker’? Wat houdt complementariteit in teams in? Waar ligt het verschil tussen leidinggeven en coachen; en welke plek krijgt dit in onze organisatie? Waar vinden we de tijd voor een personeelsbeleid – of waarom schiet die tijd er bij in? Op welke manier kunnen we wél praten over een ‘leeftijdsgrens’ in het jeugdwerk? Welk perspectief biedt een job in deze sector?

PROGRAMMA:
09.30 uur: Onthaal
10.00 uur: Inleiding door Jan Deduytsche en Btisam Akarkach (Uit de Marge)
10.15 uur: ‘Diversiteit – en personeelsbeleid in het jeugdwelzijnswerk’ door Ghislain Verstraete (UGent)
11.00 uur: Vervolgens kan je kiezen tussen drie workshops:
Ws 1 : ‘Diverse teams’ met Elke Deforce (Kras vzw)
Ws 2 : ‘Hoe zorg je voor de instroom?’ met Mieke Dus (Thebe vzw) en Reyhan Görgöz (Artevelde hogeschool)
Ws 3 : ‘Doorstroom en coaching’ met Latifa Amezghal (CMGJ) en Veerle Opstaele (Artevelde hogeschool)
12.30 uur: Lancering website met de projectpartners
13.00 uur: Lunch en nabespreking

WAAR en WANNEER?
De studiedag vindt plaats in het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, Antwerpen-Berchem, van 09.30 uur tot 13.00 uur (met inbegrip van broodjesmaaltijd).

INSCHRIJVEN?
Inschrijven vóór 4 december via dit inschrijvingsformulier. Deelnemen kost 15 euro. Dit bedrag overschrijven kan op het rekeningnummer BE24 0011 7616 7638 met vermelding Fusion Teams.

Meer informatie: btisam.akarkach[!]uitdemarge.be
� 2010 - 2018 CMGJ vzw | Trichterweg 6 - 3600 Genk