Platform Vluchtelingen

Vluchtelingencrisis: wat kan je doen als Limburgse (jeugd)organisatie?

Limburgs Platform voor Vluchtelingen lanceert website Gastvrij Limburg

logo Limburg Gastvrij groot.jpgHet Limburgs Platform voor Vluchtelingen verwijst iedereen die vluchtelingen wil helpen door naar de website www.limburggastvrij.be. Deze website toont een overzicht van de acties en initiatieven die er zijn in Limburg voor vluchtelingen. Wie de komst van vluchtelingen in België en meer bepaald in Limburg wil helpen voorbereiden kan hier een kijkje nemen.


Ook diegenen die een nieuwe actie willen beginnen kunnen dit melden bij het Limburgs Platform voor Vluchtelingen zodat dit bekend gemaakt kan worden op de website.

Linda Delva, de initiatiefneemster van de website Gastvrij Limburg hoopt dat de organisatie van de hulp voor vluchtelingen nu beter gecoördineerd kan worden. “Lokale besturen en organisaties krijgen via de site de kans om hun specifieke noden door te geven. Ook organisaties die tot nu toe nog niet met vluchtelingen werden geconfronteerd en er nu wel mee in aanraking komen kunnen hier zeker de nodige ondersteuning vinden”, zegt ze in haar uitleg over de website.

De mensen achter Gastvrij Limburg vragen de gemeentebesturen om mee werk te maken van een gemeentelijk coördinatiepunt en de uitbouw van bijkomende opvangplaatsen voor de vluchtelingen vanuit Brussel naar Limburg zullen vertrekken.Het Centrum voor Maatschappelijke Gelijkheid en Jeugdwelzijn (CMGJ) kan zich vinden in deze oproep en verspreidt deze daarom mee.

Wat kunnen jeugdorganisaties doen?

Jeugdorganisaties die met vragen zitten over hoe ze zich kunnen inzetten voor vluchtelingen kunnen hiervoor terecht bij een infobijeenkomst op 17 september om 15.00 uur in Brussel in het Kaaitheater.


Bedoeling van deze bijeenkomst is om informatie te krijgen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen rond een aantal belangrijke aspecten (juridisch statuut van vluchtelingen, beperkingen rond vrijwilligerswerk, …) en een antwoord op de vraag welke acties wij als jeugdsector kunnen ondernemen.Meer informatie hierover is te vinden op de website van De Ambrassade.
� 2010 - 2018 CMGJ vzw | Trichterweg 6 - 3600 Genk