Mixed Up Overpelt

Mixed Up eindigt met slotfeest op 10 mei in Overpelt

De Overpeltse jeugdverenigingen (KSA, VKSJ, KSJ, Chiro St.-Lutgardis, Chiro St.-Martinus en Chiro Holheide) werken met kinderwerking FABuleus, tienerwerking FAB10 én het Valkenhof (opvangcentrum voor asielzoekers) een gezamenlijk project uit over diversiteit, uitsluiting, pesten en armoede.

MIXED UP Overpelt De bedoeling was om alle Overpeltse kinderen en jongeren in eerste instantie bewust te maken van deze thema’s, hen dichter bij elkaar te brengen en te laten zien dat we eigenlijk niet veel van elkaar verschillen. Bovenstaande partners maakten van deze thema’s hun (werk)jaarthema en organiseerden gezamenlijke acties.

We gaven de kinderen mee dat we allemaal anders zijn en ook allemaal gelijk. Ons anders-zijn kan ons allen verrijken; we kunnen van mekaar leren, we kunnen samen spelen en ons anders-zijn mag daarbij nooit een reden zijn tot uitsluiting of pesten.

Op zondag 21 december werd het startschot gegeven met de opvoering van een sketch over pesten door acht superhelden, waarbij alle kinderen en jongeren van de verenigingen aanwezig waren. Elke vereniging werd vertegenwoordigd door een TV-figuurtje of superheld, zoals De Hulk, Mega Mindy, Spiderman en Batman. In deze sketch mocht De Hulk niet meespelen met de anderen, “want… hij is groen”, “want… hij maakt alles kapot”, “want hij maakt zoveel lawaai”,...

MIXED UP OverpeltIn navolging hiervan werd met de kinderen en jongeren verder gewerkt rond de thema’s diversiteit en uitsluiting via verschillende diversiteitsspelen en een grote, gezamenlijke ge-MIX-te activiteit.

“Het was een superleuke namiddag!”, zei Robina, hoofdleidster van de KSJ, na afloop over de diversiteitsspelen. “We zagen een erg grappige film en de spelen zelf waren ook heel tof! We hebben ze wel wat aangepast om er toch onze eigen KSJ-draai aan te geven. Het was een heel geslaagde dag.”

Ondertussen werken de betrokken verenigingen samen aan een slotfeest voor alle kinderen en jongeren. Dat feest vindt plaats op zondag 10 mei om 13.00 uur op de terreinen van het CC Palethe, Jeugdlaan 2. De superhelden zijn daar aanwezig, maar ook de ouders, alle partners en kinderen van overal zijn welkom. Het feest is gratis.

De verenigingen zorgen voor springkastelen, workshops en plezier voor iedereen! Alle kinderen krijgen hetzelfde gele T-shirt en mogen daarna zichzelf – of elkaar – met alle kleuren van de regenboog versieren. Het gele T-shirt symboliseert de gelijkheid terwijl de kleuren het verschil in de verf zetten. We willen hiermee een krachtig statement maken dat de kinderen en jongeren en hun ouders nog lang zal bijblijven.

Meer info: kim.schrooten[!]overpelt.be of 011 51 69 63

We hopen jullie allemaal te mogen ontmoeten op zondagnamiddag op 10 mei in Overpelt.

(Tekst door Kim Schrooten)

Beelden: © Mixed Up
� 2010 - 2018 CMGJ vzw | Trichterweg 6 - 3600 Genk