Deontologie

weegschaal.jpgEr zijn situaties waar je als medewerker van een jeugdwerking met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren niet goed weet wat je moet doen. Wat moet ik doen om 'goed' te doen? Wat is correct handelen in een bepaald geval?

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je bent lid van een team, je hebt een coördinator of je werk wordt opgevolgd door een stuurgroep. Je mag van hen verwachten dat ze jou advies geven of samen met jou nadenken over een bepaalde situatie.

En er is een deontologische code. Laat ze een leidraad zijn bij morele discussies of vraagstukken en bij de uitvoering van je opdracht. Deze code is ook een afsprakennota. Ze verwoordt de afspraken die de medewerker maakt met zijn werkgever, met de kinderen en jongeren waarmee hij werkt én met de maatschappij.

Uit De Marge zorgde voor een brochure en een poster. De bedoeling is dat de affiche zijn weg vindt naar alle bureaus waar regelmatig jeugdwerkers binnen lopen… De brochure vind je in pdf-formaat onderaan deze pagina. De affiche kan je bestellen in de webshop van Uit De Marge.

Documenten (PDF)
Om PDF-documenten te kunnen lezen, heeft u de Adobe® Acrobat® Reader nodig op uw computer. Deze kan u gratis downloaden van de website van Adobe: www.adobe.be
� 2010 - 2018 CMGJ vzw | Trichterweg 6 - 3600 Genk